2011 m. kovo 9 d., trečiadienis

Japoniška pieniška duona "Hokkaido"

  • 540gr.miltų 550tip.
  • 60gr. miltų 405tip.
  • 250gr.šviežio pieno
  • 30gr. sauso pieno miltelių
  • 150gr. 30% grietinėlės
  • 1 kiaušinis
  • 80gr.cukraus
  • 10gr. druskos
  • 7-10gr.sausų mielių(aš dėjau 8gr.)
Piene ištirpdyti mieles.Visus ingriedijentus sumaišyti ir minkyti 20-25min.(jei su komb., tai 4min.ant mažiausio greičio ir 10-12anr vidutinio)Uždengti plėvele ir padėti kamb, temp. kilti pusantros valandos.
Pabarstyti darb. paviršių miltais, išversti masę, apminkyti truputį, padalinti į 4 lygias dalis, padaryti rutuliukus ir palikti uždengus plėvele 20min. dar bręsti.Iškočioti liežuvius, ilgiu pagal turimą formą, ir susukti į volelius.Formą sutepti sviestu ir sudėti volelius (sujungimus į apačią), arba įtiesti kep. popierių.Įvilkti į poliet. maišelį ir palikti kilti 1,5-2val.Pakilus, patepti kiaušinio ir tr. pieno mišiniu.Orkaitę įkaitinti iki 175 temp. kepti ant apatinės lentynos 40 min.(man tiek ir reikėjo).Daugelis tikriausiai yra kepę šią baltą duoną, nes užsienyje keliavusi iš blogo į blogą, visų labai išgirta.Nuo savęs galiu pridėti tik tai, kad tai kažkas nežemiška, po tokios duonelės, tikrai nenorėsite jokio pyrago, anei torto:DDD
Šaltinis:anna 973 blogspot.com
                                                                                              

23 komentarai:

Ilona rašė...

ojejjjj,vsio ryt kepuuu,ale turiu miltu tik 550D
a nieko ka visi bus vienodi aaa??

srove rašė...

Aš kepiau irgi su vien karališkais, visa kita, kaip recepte tiksliai dariau, nenugrybavau niekur:)aš irgi rytoj vėl kepu, tik tas minkymas biški užknisa:)niekaip neįsigyju to maišytuvo, bet jaučia širdis, kad kažkas greit parveš dovanų:)nu tada tai jau kepsiu, net kaimynams:)tešla iš pradžių lipnoka tokia būna, tai, kai išmaišau, pasibarstau miltų po labai mažai ir ant stalo rutuliuoju:)taip lengviau.Paskui tampa pasakiškai minkšta ir nelipni, kai gerai išsiminko.Jei viskas pavyks, o tikiu, kad tau tai tikrai pavyks, tai matysi, atsiplėšti negalėsi, nieko nereikia prie jos, valgai vieną, kaip kokį skaniausią pyragaitį:)

srove rašė...

Tiesa, dar dėl mielių kiekio, orginaliam recepte, jų nurodyta 10gr., bet kepėjai sako, kad užtenka 7gr., aš gramą dadėjau, manau, kad labai pataikiau, jokio kvapo mielių nėra absoliučiai.

Ilona rašė...

liuks aciu! maisytuva turiu taj nesivarginsiu :)
ir zinok tajp ir darau kepu po 2-3 batonus vienas sau kiti kaimynams :)))

Keila rašė...

Srove, o is kur tu perki pieno milteliu? gal juos galima kuom pakeisti?

srove rašė...

Pakeisti turbūt kad neišeis niekuo, aš dėjau pieno miltelius, kurie skirti balinti kavai, turbūt parduotuvėse yra Lietuvoje(dabar kažkaip neatkreipiau dėmesio, man parveža iš vakarų,žinau tik, kad ten gerokai pigiau)Bet, jei kartais nebūtų, tai manau turėtų tikti tie vaikams skirti įv. pieno milteliai.

Ilona rašė...

Iskepiauuuuu!!!! puikesne nei puiki! :)
aciuuuu,reit idesiu pasirodyt :)

srove rašė...

Smagu, skanaus, nėra už ką dėkoti:))

aguonele rašė...

o tu Srovele nesuk sau galvos... tik daugiau iskepi, nenesi jokiems kaimynas o pakuoju ir i Frankfurta express siunta :DD

P.S. prisipirkau tu pieno milteliu (koks puskilis uz 1 €) tai ziuresiu kiek kartu sia duonike minkysiu :DD jei pagal milteliu kieki spresti tai daznai :DD Uzkretes jus rupuzes :P

aguonele rašė...

Yra yra tos vietos ;)

taip, kaip seniau is Lt vezdavaus daug visko,tai dabar jau nelabai. Nu tiesiog man kainos nerealios ten! Kiekvienu kartu plaukai siausias kai pamatau kad prekes antraruses ir dar uz ne normalia kaina. Man sirdi tik skauda, kad dirba zmones ir dar kiekviena centa apversti turi... monopoline maxina reguliuoja rinka kaip nori ir jai niekas netrukdo. Na bet ka ten trukdys kai sefai su prezidentu balius svencia. kodel Lenkijos maisto kainos ir isvis maisto pasirinkimas atitinkantis zmoniu uzdarbius? baisu. nepyk, patersiau ...♥ Atleidai?

Neringa rašė...

isbandziau ir as - ji puiki!!!! :) Aciu uz atnesta duonos virusa :)

sonata rašė...

o tas kiausinis i tesla ar tik patepimui?

srove rašė...

Į tešlą.Patepimui kitą kiaušinuką, mažiuko užtenka:)

srove rašė...

Neringa, skanaus, jau mačiau, kaip visad tavo fotkėse atrodo viskas nuostabiai!

Neringa rašė...

srove, aciu, ji tikrai puiki, o kai skani tai ir nuotraukos skanios gaunasi ;)

srove rašė...

Nesakyk, tam fotografavimui juk reikia žinių, gero aparato, laiko, visko reikia, o neina kažkaip, kad viskas iš karto nukristų iš dangaus-fotikas, žinojimas, kaip ką daryti ir t.t.

Neringa rašė...

srove, neina... as irgi noreciau, kad man daugiau ziniu ir praktikos nukristu is dangaus :)

Dalia rašė...

Rašau čia pirmą kartą. Nes būtent šitam bloge pirmą kartą apie šį gėrį sužinojau :) Kokia puiki duonelė-pyragas! Neatsivalgoma :) Gal kiek mažiau laiko leidau pasibrandinti nei nurodyta, nes labai skubėjau į svečius nusinešti, bet iškepė vis tiek puikiai. Ačiū už pasidalinimą receptu ir foto-instruktažą :)

srove rašė...

Ačiū!Smagu, kad kepat, kad gerai gaunasi, o receptą įkelti ir pafotkinti juk nesunku, kelių minučių reikalas:)

Gintarė rašė...

Atrodo nuostabiai:) O kokie jūsų kepimo formos išmatavimai?

srove rašė...

Ačiū:), 25x30cm.

Živilė rašė...

Susižavėjau jūsų šiuo pyragu. Labai noriu išsikepti, tik niekur nerandu pieno miltelių. O gal tiktų sojų pieno milteliai?

srove rašė...

Tiesiog nežinau dėl sojos, gal ir tiktų, nebandžiau, bet pieno miltelių turėtų būti didžiuosiuose prekybos centruose, gal tiesiog neužkliuvo už akių, pabandykit pardavėjų paklausti.