- sviesto 200gr.
- varškės 200gr.(tik ne maltos)
- miltų 230gr.
- grietinės šaukštas
- 2 vid. šaukštai cukraus pudros
- sviesto-vanilės skonio esencijos keli lašai
Viską labai gerai išminkyti ir suvyniojus į plėvelę, padėti val. į šaldytuvą .Išėmus iškočioti ~3mm storiu ir supjaustyti kvadratais 6*6cm.Dėti tirštesnės mėgstamos uogienės(aš dėjau vyšnių) po truputį į vidurį ir paėmus už visų kampų tiesiog suspausti į krūvą gerai(aš tikriausiai gerai nesuspaudžiau, nes man keli išsiskleidė, arba per daug įdėjau įdaro )Dėti į įkaitintą iki 210temp. orkaitę ir kepti tol, kol truputį pradės gelsti krašteliai, tuomet įjungti tik viršutinį kaitinimą, pabaigti kepti sausainius, kol taps gražiai rudi.Labai skanūs sausainiai.
4 komentarai:
Įdomiai apie varškę - o kokia čia malta būna? Aš gaminu labai panašius, tai naudoju paprastą varškę riebesnę iš pakelio :) (mano receptas čia http://gpmagija.blogspot.com/2010/10/mociutes-varskines-skarutes.html)
Aš labai retai kada naudoju varškę iš pakelio.Daugiausia tokią naturalią, tik sutraukintą.Varškė iš tų pakelių, kur būna 200, ar 180gr., tai befasuojant jos yra tiesiog sumalamos, sukasi tokie peiliai:)ir ją supjausto, ar sumala, nežinau kaip čia tiksliau pasakius:)Ji dažniausiai būna skystesnė, nei paprasta varškė ir man ji nelabai:)jei reikia, aš pati persimalu.Nespėjau dar pažiūrėti tavo sausainiukų, šitie tiesiog gabosi ekspromtu, bet visai skanūsL)
O man kaip tik patinka varškė iš pakelių, ypač liesa, ypač, kai neturiu laiko trinti 9% varškės arba tiesiog tingiu :) Man ji tuo ir puiki, kad labai drėgna, minkšta ir iškart tinkanti kepimui, nebent sužinočiau, kad ją apdoroja cheminiais dalykais :D
Drėgna ji todėl, kad išrūgų kiekis didesnis palieka, cheminiais dalykais tikrai neapdoroja, bent jau tais laikais, kai aš dirbau, to nebuvo, buvo kitoki dalykai:)O aš liesos varškės neperku, nes ji man labai rūgšta, bet aišku čia skonio reikalas, o be to liesa juk sveikiau.Bet, kai nereikia jos trinti, tai irgi tokią skystesnę imat?Pav. blyneliams?
Rašyti komentarą