2011 m. gruodžio 27 d., antradienis

Orkaitėje kepti koldūnai



Plikiniui:
  • 140gr. pieno
  • pusė šaukštelio druskos
  • 35gr. miltų
  • šaukštas aliejaus 
 Tešlai:
  •  ~200gr. miltų
  • 1 ned. kiaušinis
Įdarui:
  • ~350gr.faršo mėgiamo
  • 1 svogūnas smulkintas
  • šaukštas al. aliejaus
  • 2-3 šaukštai sultinio(priklausomai, kokio kietumo faršas)
  • druskos, mėgiamų žolelių
Daržovėms:
  • gabalėlis baklažano, cukinijos, 2 ned. pomidorai, įv. spalvų paprikų po truputį, keli mini pomidoriukai, česnako 2 skiltelės
  • druskos, pipirų pagal skonį
  • medaus šaukštelis
  • balzamiko acto šaukštas
  • aliejaus pora šaukštų
Padažui:
  • grietinės~3-4 šaukštai
  • česnako smulkinto 2 skiltelės
Visas daržoves supjaustyti vid. gabaliukais,užpilti išv. priedais ir pamaišant palaikyti nors pusvalandį.
Visus plikinio produktus dėti į puodą, išmaišyti ir kaitinti intensyviai maišant, kol užvirs.Truputį pravėsus, supilti ned. išplaktą kiaušinį, išmaišyti.Dėti miltus ir labai gerai išminkyti, kol tešla taps elastinga.Plonai iškočioti ir supjaustyti į stačiakampius~5*4cm.Į vidų dėti įdaro (įdarui skirtus produktus išminkyti) bokštelius ir tešlos šonus suspausti gerai, įdaro viršų paliekant atvirą.



Dėti į apvalų kepimo indą, išteptą sviestu, vienas prie kito ratuku, vidurį paliekant laisvą.Į vidurį sudėti paruoštas daržoves.Ant koldūnų išdėlioti plonai pjaustytą sviestą.Dėti į įkaitintą iki 190-200temp. orkaitę ir kepti, kol krašteliai parausta.Iškepus pašlakstyti padažu.
Jei kepti be daržovių, vien koldūnus, tai reikėtų truputį įpilti sultinio~trečdalį stiklinės.Koldūnai turi būti vienas prie kito.Galima kepti ned. indeliuose tiesiog porcijomis.





6 komentarai:

Vilma rašė...

Fantastika kaip gražiai ir skaniai atrodo!!!

srove rašė...

Ačiū, Vilmute, skanūs, dar prisigeria daržovių skonio ir grietinė labai tinka čia su česnakais:)

aguonele rašė...

ką dar turi parodyti? jei prisėdau šias grožybes žiūrėti, tai norėčiau vienu metu tik seiliotis :)) Nu tu nereali su savo idėjomis ♥

srove rašė...

Nieko neturiu Aguonėle, duonelės išsikepus paprastos turiu su raugu, tokios skylėtos:)tai kramtau su medumi:)Idėja čia ne mano Aguonėle, man ją prisiuntė žmogutis iš tavo krašto:))

aguonele rašė...

O tu duonele taip pat su medumi valgai?geras, aš taip pat :) Man irgi labai skanu, ypač ant šiltos.
P.S. man rodos praeitą savaitę Aldinėj buvo termometrų į orkaitę. Labai geras dalykas, ypač kepant duoną. Aš turiu visus 3 net namie. Tad jei tik yra galimybė prašyk kad nupirktų ;) Apie 3€ kainavo.

srove rašė...

Aš su viskuo valgau, pas jus įpratau dar sviesto užsitepti ir kokių abrikosų uogienės ant sviesto dar uždėti, žinai sviestas sviestuotas gaunasi, bet kaip man skanu:))
O termometro būtinai paprašysiu, ačiū, kad daliniesi:)