2011 m. rugpjūtis 26 d., penktadienis

Konservuota paprika

  • 2kg.paprikos
  • 250gr.aliejaus
  • 250gr.acto
  • 150gr.vandens
  • 10v.šaukštų cukraus
  • 2v.šaukštai druskos
  • 200gr.česnakų
  • pipirų, lapelių;
Visus ingriedijentus, išskyrus papriką ir česnakus pilti į puodą ir užvirti.Porą min. pavirti.Sumesti paprikas ir pamaišant ir paspaudžiant pakaitinti~5min.Į indelius susipjaustyti česnakus, griebti iš puodo papriką dėti ant česnakų ir užpilti marinatu.Uždengti, bet neužsandarinti slovikėlius, statyti į puodą su karštu vandeniu ir kaitinti apie 15 min.Ištraukus užsukti, jei bijot, kad gali kaitinant sutrūkti, į puodo dugną įtieskit rankšluostėlį.Aš turėjau nemažą kibirą paprikų, tai man išėjo 10 slovikėlių, tačiau aš truputį pasilikau dar, o į kaikuriuos dar įdėjau cukinijos.Labai geras receptukas, kiek spėjau paragauti, tai labai skanu.Už receptą labai ačiū Metai:)


2 komentarai:

Meta rašė...

Džiaugiuosi, kad patiko. Pas mus jos ilgai neužsibūna.:)

srove rašė...

Neužsiliks ir pas mus:)