2012 m. balandžio 9 d., pirmadienis

Varškės, persikų tortas

Biskvitams:
  • 6kiaušiniai
  • 80gr.dirbtinio medaus
  • 180gr.cukraus pudros
  • 200gr. miltų
  • tr.mažiau nei pusė šaukštelio sodos
Trynius, pudrą, medų išsukti mikseriu iki purumo.Kiaušinių baltymus išplakti su žiupsneliu druskos iki standumo.Dėti pusę baltymų į trynių masę.Miltus išsijoti, sumaišyti su soda ir pusę jų dėti į baltymų ir trynių masę ir palengva išmaištyti, paskui sudėti likusius baltymus ir miltus ir pabaigti išmaišyti atsargiai, kad masė nesukristų.Į 23cm. formą įkloti kepimo popierių sviestuotą ir supilti masę.Dėti į įkaitintą iki180temp.orkaitę ir kepti 40-45 min., tikrinti pagaliuku.Atvėsinti ant grotelių.Supjaustyti į keturias dalis.

Pertepimams:
  • 1did.indelio konservuotų sirupe persikų
  • 300gr. varškės
  • 180gr. grietinėlės
  • 140gr.cukraus
  • 500ml.pieno
  • 1vanilinis pudingas
  • 120gr.kokoso drožlių
  • 200gr. sviesto (tinka saulutė)
  • 100gr.cukraus pudros
  • du šaukšteliai vanilinio cukraus
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • 24gr.želatinos 
 Želatiną padalinam pusiau, į du atskirus ned.dubenėlius užpilam po keturis valgomus šaukštus obuolių sulčių, ar šalto virinto vandens, paliekam brinkti pusvalandžiui.Į didesnį dubenį dedam 150gr.persikų, 150gr. varškės, 90gr. grietinėlės, 70gr.cukraus, šaukštelį citrinos sulčių ir blenderiu gerai sumalam viską, paskui dar supjaustom kubeliais didesnę puselę persiko ir išmaišom.Į skardą dedam biskvitą, truputį sulaistom su citrinos sulčių vandens ir cukraus tirpalu(kad būtų saldžiarūgštis).Vieną dubenėlį su želatina pašildom, iki ištirps visiškai želatina(neužvirti!) ir maišant šaukštu intensyviai pasiruoštą masę, supilam dar vos šiltą želatiną, gerai išmaišom ir supilam į formą ant biskvito.Dedam antrą biskvitą ant viršaus ir padedam į šaldytuvą stingti, kol pasiruošim antrą pertepimą.
Pieną išmaišom su pudingo milteliais ir išverdam pudingą, vis pamaišom, kol pravės, kad nesusidarytų plutelė.Tuo tarpu kokoso drožles beriam į siauresnį indą, kad blenderis pasiektų tokį kiekį sumalti ir malam tol, kol pasidarys košelė, be jokių gumuliukų, dedam į dar šiltą pudingą ir gerai išmaišom, maišant atvėsinam iki kambario temperatūros, sudedam vaniliną.Kambario temperatūros sviestą (geriau saulutę imti, nes nuo kokoso ir taip sutirštės pakankamai gerai, o saulutė nėra tokia riebi) išsukam su 100gr. cukraus pudra iki purumo ir baltumo, palaipsniui sudedam pudingą ir truputį mikseriu paplakam iki vienalytės masės.Tada dedam sluoksnį, maždaug trečdalį tos masės ant antro sulaistyto biskvito(daug laistyti nereikia, aš sunaudojau keturiems biskvitams apie 180ml. stiklinę skysčio) dedam trečią biskvitą ir padedam vėl į šaldytuvą apstingti, kol vėl pasiruošim antrą persikinį varškės  įdarą, grynai taip pat, kaip ir pirmam pertepimui(galima iškarto visą masę ruošti ir padalinti pusiau, tik želatiną prieš pilant ant torto įmaišyti, o galima ir atskirai, kaip patogiau).Vėl supilam trečią pertepimą, vėl biskvitą ir padedam į šaldytuvą, kol apstings, tada ant viršaus tepam likusį pudinginį kremą, taip pat ir šonus, juos labai plonai aptepiau, bet užteko.Pudinginio kremo į šaldytuvą dėti nereikėtų, kol nebus sunaudotas ant torto, nes greitai stingsta, paskui sunku būtų aptepti.
Labai švelnaus skonio, neriebus, gaivus tortas, tikrai labai skanus.Biskvito šaltinis iš seno sąsiuvinio, pudinginis pertepimas iš pyrago dunojaus bangos(deja šaltinio kol kas nerandu, taip pat sąsiuvinyje buvo nurašytas kažkada)

2 komentarai:

grange rašė...

kaip superiškai atrodo!

srove rašė...

Dėkui Grange:)