2011 m. spalio 15 d., šeštadienis

Kepta nugarinė su kauliuku

  • 4 gab. nugarinės(su kaulu, arba be)
  • vienos citrinos sultys
  • 2šaukšteliai garstyčių
  • valg.šaukštas medaus
  • 4 šaukštai aliejaus
  • 4skiltelės česnako
  • ~2šaukštelius ned. druskos(ragauti, turi jaustis marinate druska)
  • pipirų penkių rūšių
Česnaką susmulkinti, sudėti kitus marinato ingr.sutrinti, gerai išmaišyti.Mėsos gabalus apvolioti marinate, paspaudyti, kad visur kliūtų marinato, uždengti, padėti 5-6val., vis pavartyti.Dėti į orkaitę per vidurį, ant žemutinės lentynėlės padėti skardelę su šiek tiek vandens, kepti, kol apskrunda, jei vanduo išgaruos kepimo metu, papildyti karštu vandeniu.

2 komentarai:

Segebutė rašė...

Dėl tokių patiekalų sunku atsižadėti mėsos.

srove rašė...

Va va:), taip ir galvojam, ką čia skaniau pavalgius, ne sveikiau, o skaniau:))