2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

Troškinta aviena su moliūgais

  • avienos minkštos mėsos~700gr.
  • svogūnai 2
  • miltų nubrauktas šaukštas
  • obuolių sulčių stiklinė
  • moliūgo~500gr.
  • cukraus šaukštelis
  • mairūno, petražolių tr.
Avieną supjausčiau gabaliukais, sumečiau į įkaitintą su tr. aliejaus keptuvę, kepiau, kol šiek tiek paskrudo.Įpyliau vandens šiek tiek, kad troškintusi(sulčių iškart nepyliau, nes buvo rūgštokos, o mėsa nevirta, tai galvojau, kad gali rūgščioje terpeje ir nesuminkštėti)Kai vanduo išgaravo,mėsa suminkštėjo, tuomet supyliau kitos keptuvės turinį.Kitoje keptuvėje apkepiau ant tr. sviesto svogūnus, subėriau miltus, kai paskrudo, supyliau sultis, įmečiau truputėlį aštriojo pipiro, prieskonius ir troškinau dar~15min.Skanu su ananasine daržovių mišraine.
Idėjų sėmiausi iš http://www.spice.lt/receptas/troskinta-aviena-su-moliugais-2539

Komentarų nėra: