2011 m. spalio 17 d., pirmadienis

Apkeptas kopūstas

  • šv.kopūsto griežinėlių 4 gab.
  • 1 kiaušinis
  • majonezo šaukštelis ned.
  • aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų
Kopūstą pjauti pusiau(geriau nedidelį), paskui supjaustyti iki~1cm.storio gabaliukais, paliekant truputį šerdies, stengtis, kad neiširtų, o kad truputį pairs, ne bėda, gražiai suspausti vieną prie kito gabalėlį ir sudėti į keptuvę, užpilti vandens (gerokai pasūdyto) kad vos apsemtų ir virti ~5 min.,kol truputį suminkštės.Paimti plokščią kiaurasamtį, šiek tiek nuvarvinti ir sudėti į lėkštutę ir šaukštu užpilstyti kiaušinio, pipirų, majonezo, druskos plakiniu, visus kopūsto tarpelius.Į keptuvę pilti aliejaus, pakaitinti,  lopetėle plačia, perkelti kopūsto riekes į keptuvę, dar pašlaktyti likusiu plakiniu ir kepti kelias minutes, pora kart apverčiant.Nieko įpatingo atrodo, nu bet skanu:)

Komentarų nėra: