2011 m. balandžio 16 d., šeštadienis

Varškės ir kefyro tarta su obuoliais

        Tešlai:
  • 100gr. sviesto
  • 3-4šaukštus cukraus
  • 1-1,5stiklinės miltų
         Įdarui:
  • ~750gr.obuolių
  • 250gr.varškės
  • stiklinės kefyro
  • 3kiaušinių
  • 0,5stiklinės cukraus
  • 1pakelio vanilinio pudingo
        Aptepimui:
     
       2-3 šaukštų medaus, arba abrikosų uogienės.

Šaltą sviestą, cukrų, miltus kapoti peiliu (ar kombainu) kol sušoks į vientisą masę.(Aš sutarkavau sviestą burokine tarka ir tada viską sukapojau:) ) Susukau į maist. plėvelę ir valandai į šaldytuvą.Paskui išklojau kepimo formą, suformuojant aukštesnius kraštelius, dugną subadžiau šakute.Kepiau 180temp. ork. 15min.

Obuolius nulupti, išvalyti ir supjaustyti plonomis riekelėmis. Apšlakstyti citrinos sultimis (sunaudojau visą citriną, bet man nebuvo per rūgštu, nes kepiau iš pusantros normos)ir pusę jų išdėlioti ant tartos pagrindo. Kiaušinius ištrinti su cukrumi, įmaišyti varškę, supilti kefyrą ir pudingo miltelius. Gerai išmaišius, supilti ant tartos - obuolių pagrindo. Ant viršaus sudėti likusius obuolius. Kepti 180 laipsnių kaitros orkaitėje apie 40 - 50 minučių.Man reikėjo valandos. Likus maždaug 10 minučių iki kepimo pabaigos, paviršių aptepiau suminkštinta abrikosų uogiene, taip negailėdama:) Gaivus, skanus pyragas, ačiū Ausrrai)
http://ausrra.blogspot.com/2010/11/varskes-ir-kefyro-tarta-su-obuoliais.html









Komentarų nėra: