2012 m. balandžio 14 d., šeštadienis

Bandelės pagal Gost'ą (Kuncevskie)

  • 0,5kg.miltų(550D)
  • 20gr.šviežių mielių(ėmiau 5gr.džiovintų, nes nes palikau nakčiai šaldytuve)
  • 7,5gr.druskos
  • 35gr.cukraus(mažinau iki 20gr., nes kepiau su lašinukais)
  • 50gr.ištirpinto margarino(pyliau alyvų aliejų)
  • 325gr.vandens šilto
Į šiltą vandenį išmaišyti cukrų ir mieles, padėti sureaguoti 20min.Į miltus supilti mieles suputavusias, margariną, druską, užminkyti tešlą.Minkyti 20min.Pridengti plėvele ir palikti kilti 1,5-2 val.(aš dėjau į šaldytuvą 11val.)Pakilusią tešlą versti ant stalo miltuoto ir suformuoti rutulį, palikti 10min. pailsėti.Padalinti gabaliukais, rutuliukais ir sudėjus į skardą uždengus plėvėle palikti pakilti~30min.Pakilus įpjauti, papurkšti vandeniu.Kepti įkaitintoje iki200l.temp.su garais(įpyliau ~120ml.karšto vandens ant apčioje įkaitusios skardos) ~15min.Po 10min. vos pravėriau dureles orkaitės kelioms sekundėms ir išleidau garus.
Įdarui turėjau lašinukų įv. likučių,  karšto rūkymo, šalto.Smulkiai supjausčiau, keptuvėje apkepiau svogūną ant trupučiuko aliejaus, tada subėriau lašinukus, kepiau tik kol gerai apšilo, džiuvėsėlių šaukštą su kaupu įbėriau, pipirų įvairių rūšių, išmaišiau ir įdariau bandeles(tešlą iškočiojau ~0,5cm. storio, stikline išspaudžiau rutuliukus, kraštelius užsandarinau, įdėjusi lašinukų paruoštų, ir sudėjau į skardą kilimui, siūle į apačią.
Iš šio kiekio man išėjo dvi skardelės bandelių, tai vieną kepiau su garais ir purkštas vandeniu, o štai kitas be garų ir teptas su kiaušinio plakiniu.Su garais žymiai skanesnės, plona traški skūrelė gaunasi ir šiaip skonis geresnis.Labai puikios, skanios bandelės, minkštutės, purios.
Šaltinis:  http://www.kuharka.ru/recipes/baking/bun/8157.html


7 komentarai:

Viktoras rašė...

Rytoj darau! Nerealiai pasiilgau bandeliu su lasinukais!!! :)

srove rašė...

Sėkmės tuomet:)Labai neblogos bandutės:)

Anonimiškas rašė...

Labai skaniai gavosi :) saunus receptas, aciu.....

srove rašė...

Prašau, nėr už ką:)Smagu, kad pritiko:)

meninix rašė...

mmmmm.....labai skanu :) seiles varva

srove rašė...

Tai kad nevarvėtų seilės, reikia imti ir staiga kepti:)))

Unknown rašė...

Kokios gražutės! Tokias bandutes mama vadindavo špakiukais :))