2012 m. vasario 17 d., penktadienis

Ruginė duona su saulėgrąžomis


raugui:
  • 160gr.rug. miltų(kadangi nenurodyta, kokie jie, tai dėjau 720tipo)
  • 160gr.vandens
  • 16gr.ruginio raugo starterio
Sumaišyti ir palikti 16val.rūgti prie 26C

1 brinkinimui:
  • 100gr.pakepintų saulėgrąžų
  • 100gr.karšto vandens(60-70C)
  • 8gr.druskos
Išmaišyti ir palikti 16val.brinkti(aš uždengiu)

2 brinkinimui:
  • 232gr.viso grūdo ruginių miltų
  • 232gr.karšto vandens(60-70C)
  • 7gr.druskos
Vėl viską išmaišyti ir palikti 16val.

Tešlai:
  • viso raugo
  • 1brinkinio
  • 2brinkinio
  • 166gr.viso grūdo kvietinių miltų(vieną šaukštelį nuėmiau miltų ir įdėjau salyklo tiek pat)
  • 16gr.šv. mielių
  • 1arb.šaukštelį medaus(nepagailėjau, dėjau su geru kaupu)
Viską kombainu išminkyti ir leisti tešlai ilsėtis 30min.Kepimo formą ištepti sviestu ir išbarstyti saulėgrąžomis.Tuomet sudėti tešlą ir ant viršaus taip pat saulėgrąžas užbarstyti.Kildinti 75min. prie 32C.
Kepti pirma 15min prie 240temp., paskui 45min.pabaigti kepti prie180temp.Duona skani, nerūgšta, drėgna truputį ir su laaabai skaniomis aplink visą duoną esančiomis plutelėmis, tik gaila, kad formos tinkamos neturėjau jai iškepti, bet skoniui manau tai labai nepakenkė:)
Šaltinis: http://ketex.de/blog/?p=3141
Ačiū vertėjai :) Aguonėlei!!!
(nepagailėkit saulėgrąžų apačioje ir viršuje, labai skanios gaunasi:)

2 komentarai:

aguonele rašė...

Atrodo tai gerai iškepusi! Matai, vis dėlto pirma kepei. Kadangi mes mažai grynai ruginių duonų valgom, šiandien kažką panašaus jau kildinu, tik su kvietiniais miltais! Žiūrėsim kaip rezultatas gausis.

srove rašė...

Mes irgi pastoviai vien ruginę-ne, bet kartais traukia ant kitokios, nei vien su kvietiniais miltais, per laiką aišku atsirenki, kokios daugiau patinka, bet laukiamas rezultatas visviena visada įdomus:)