2012 m. sausio 2 d., pirmadienis

Kiniški cukruoti obuoliai


  • 63gr. miltų
  • 2 didesni obuoliai
  • 100gr.cukraus pudros
  • pusė puodelio vandens
  • pusė kiaušinio(dėjau visą mažiuką)
  • 1šaukštelis kepimo miltelių(dėjau pusę šaukštelio)
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo(dėjau vieną kuk., vieną bulvių, nes neužteko:))
  • aliejaus       
Obuolius nulupti (geriau rūgštesnius, sultingus) supjaustyti skiltimis, obuolį maždaug į 8 dalis..Į neplatų puodą pilti aliejaus~300gr.ir įkaitinti stipriai.Obuolių skilteles pavolioti tešloje, (suplakti viską, išskyrus cukraus pudrą) ir kepti aliejuje pavartant kol šiek tiek pagels. Išėmus dėti ant pop.rankšluosčio.
Į kitą dubenėlį pilti aliejaus 2 šauštus ir cukraus pudrą ir pamaišant užvirti, kol taps geltonai rusva.Išjungti ugnį, ir pavoliojus obuolius karštoje masėje, dėti į šaltą vandenį trumpam, arba ant ledukų.Įdomūs tokie skoniu , nepersaldūs, viršus traškus, viduriukas minkštas.Man patiko.
Šaltinis:  http://fi.radio86.com/ruoka/makeannalkaisen-suosikki-kiinalaiset-sokeroidut-omenat

4 komentarai:

Paulina rašė...

Sveiki! Dariau siuos obuoliukus... Viskas kaip ir isejo isskyrus ta geltonai rausva mase. Galbut as ja perviriau, nes ji nebuvo saldi, o greiciau karti. Kaip cia is tiesu turejo buti? :)

srove rašė...

Man truputį irgi jautėsi kartumas, aišku nuo pervirimo, bet neįkyrus:)

Anonimiškas rašė...

pas kiniecius visada valgau taip paruostus bananus..tik i karamele dar buna prideta sezamo..mmmmmmmmmmm super desertas

srove rašė...

Gera mintis dar sezamo pridėti:)