- 180gr. tuno gabaliukais aliejuje dėžutės
- 100gr.virtų apvaliųjų ryžių
- 35gr. svogūno
- 10gr. krakmolo
- du nedideli kiaušiniai
- 80-90gr. kietesnio ferm, sūrio
- kukurūzų miltų ~3-4šaukštai
- pipirų
Padažui:
- 2 ned. šaukštai aliejaus
- 3 skiltelės česnako
- 1,5šaukšto pomidorų padažo(dėjau kėdainių, be konservantų)
- nubrauktas šaukštelis cukraus
- pusė kubelio magi kostilija sultinio, ištirpinto 180ml.verdančio vandens
- žiupsnis maltos kalendros(arba ketvirtis arbatinio šaukštelio)
- 1,5šaukšto majonezo
- 3 šaukštai grietinėlės
Aliejaus šaukštą nupilti nuo konservų į keptuvę, pakepti smulkintą svogūną jame.Tuną sumaigyti šakute, sudėti keptą svogūną, ryžius, krakmolą, tarkuotą sūrį, pipirus.Kiaušinius išplakti gerai nedideliame dubenėlyje, ketvirtadalį plakinio supilti į tuną(nepadauginti, nes gausis per skysta masė paskui)Imti šaukštu tuno masės ir dėti į kukurūzų miltus, truputį pavolioti, suformuoti tada kukulį, įdėti į kiaušinio plakinį, šaukštu apipilti plakiniu jį ir kiaurašaukščiu išgriebus, vėl pavolioti kukurūzų miltuose.Dėti į įkaitintą keptuvę su aliejumi ir kepti iš visų pusių, kol paruduos.Iškepus išimti iš keptuvės ir atsidėti.
Padažui į gilesnę, aukštesnę keptuvę pilam skirtą aliejų, sumetam susmulkintą česnaką ir kepam kol šiek tiek paruduos, tuomet sudedam pomidorų padažą, cukrų ir kalendrą ir maišant kaitinam minutėlę, kol gerai užverda, supilam sultinį ir užvirinam, nukeliam nuo ugnies.Puodelyje sumaišom majonezą ir grietinėlę ir supylę į keptuvės turinį išmaišom ir maišant ant ned. ugnies, užverdam.Sudedam kukulius ir troškinam, kol sutirštėja padažas.Į kukulių vidų dar galima įdėti mozarelos gabaliuką.Neblogi kukuliai, ir padažas koks skanulis:)
4 komentarai:
va čia tai gėris;) guli šaldytuve dvi skardinės tuno ir vis suku galvą ką daryti..o čia kur buvęs kur nebuvęs nuostabus pasiūlymas:)) gardžiai atrodo ;)
Gerai, kad mes to tikro tuno turėtume:)skaičiau, kad tai tik užrašas ant dėžutės, tikras tunas labai brangus ir aišku skonis matyt atitinkamas, o į konservus sudėtos žuvys tik primenančios apie tuną, bet kaip ten bebūtų, visviena valgyti galima:)Ačiū, Oditele:)
kokioj šalį gyvenam, tokia maisto pasiūla ir turim tenkintis ;) geriau kartais nesigilinti, ką valgom, o tai ir iš bado numirtume ;))
Sutinku su viskuo:)
Rašyti komentarą