2012 m. sausio 20 d., penktadienis

Manų miltų duona su raugu ir moliūgo sėklomis





Labai ačiū, ačiū ir dar kartą ačiū! Aguonėlei už nuostabų duonos receptą.Nors mano duona su kai kuriais pakeitimais ir neatrodo taip gražiai kaip Aguonėlės, nes dar nebuvo atkeliavęs kild. krepšelis, bet skonis tai tikrai nuostabus(tikiu, kad su salykliniais dribsniais bus dar skanesnis, nors ir be jų mums tobulas)
Raugui:
  • 125gr.šiaulių miltų (812)
  • 150gr. vandens
  • 10gr. raugo starterio (maniškis buvo maitintas seniau, tai aš dėjau 15gr.)
Sumaišyti viską ir palikti 12-16 val., 24-26Ctemp.
1įmaišui:
  • 70gr. pilno grūdo ruginių miltų
  • 175gr. verdančio vandens
2 įmaišui:
  • 50gr. salyklinių dribsnių(aš dėjau 60gr. iki rudumo pakeptų avižinių dribsnių)
  • 120gr. pakepintų moliūgo sėklų
  • 175gr. vandens(aš viską užpyliau verdančiu vandeniu, org. recepte, kaip supratau, šaltu vandeniu užpilta)
Abu įmaišus laikiau uždengus 2.5val.
Tešlai:
  • 175gr. miltų (550)
  • 340gr.manų miltų(dėjau paprastas manų kruopas)
  • raugo viso
  • 1-o įmaišo
  • 2-o įmaišo
  • 13gr. druskos
  • 100gr. vandens
Tešlai skirtus produktus lengvai užminkyti.Palikti pusvalandžiui.Suberti druską ir užminkyti tešlą, komb.(12min).Kildinti 2,5val.Kas 50min. ištampyti ir perlankstyti.Suformuoti kepaliuką ir dėti į kildinimo krepšelį kilimui(aš dėjau ant lininio rakšluostėlio, pabarstyto miltais, į formą, siūle į viršų) ir kildinti 2 val. prie 24laipsnių temp., arba 8 val. prie 10.Aš dėjau į šald. 9 val., paskui ištraukus, beveik 2 val. kamb. temperatūroje.Išverčiau ant kepimo popieriaus, įpjoviau šiek tiek ir į 240laipsnių temp. orkaitę.Ant apatinės skardelės įpyliau pusę stiklinės vandens, dar šiek tiek papurškiau šonines sieneles ir kepiau 15 min., paskui išleidau garus ir dar 30 min. man reikėjo pabaigti kepti su 210laipsnių temperatūra.Kaip puikiai kilo!Atvėsinau ant grotelių.
Šaltinis: http://aguonele.blogspot.com/search/label/duona%20tik%20su%20raugu


9 komentarai:

Vilma rašė...

Pasakiškai atrodo duonytė!!!!!

srove rašė...

Ačiū Vilma:) ne tiek svarbu dar kaip atrodo, bet skonis tai tikrai geras, kelias duonas kepiau su raugu, tai viena rūštoka, kita niekuo įpatinga, bet šitą ir vieną valgėm pasigardžiuodami:))

aguonele rašė...

VAUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!! Dabar suprantu kur tu prapuolus buvai, eksperimentavai :)) Nu žinok liuks ji tau gavos. Kai turėsi salyklinių dribsnių, tai pamatysi koks skirtumas bus ir kiek ji dar gardesnė iškeps.
Esu kepus nemažai visokių, nu bet ši tai kažkas tokio. Kas savaitę kepu. Kol tau va čia rašau, kombainas jau minko tešlą :) Ačiū , kad pasitikėjai ♥

srove rašė...

Ten, kur tu buvai įdėjus nuorodą, dėl tų dribsnių, sakė jie jau išimti,ar pasibaigę, o gal visai nebebus, reiks kitur dairytis:)Dėl duonos tai sutinku, kad kažkas tokio, nebe pirmą jau iškepiau ją:)
Ačiū, brangioji:))

aguonele rašė...

Nu įdomiai dėl tų dribsnių...hm..man reikės šiom dienom jų užsisakinėti, tai parašysiu kaip man sekės. Ta parduotuvė viena iš mano mylimiausių tais reikalais, tad tikiuos kad ten tik nesusipratimas įvyko :) kitaip verksiu :(

aguonele rašė...

Bet širdele, aš šiandien išsigandus iškart 1 kg užsisakiau ruginių salyklinių dribsnių. Be problemų! 1 kg kaina 3,99€. Laukiu nesulaukiu kada atsius.
Žiūrėk:

http://www.teetraeume.de/Gewuerze-Saaten-Flocken/Saaten-Flocken/Malzflocken-Roggenmalzflocken?source=2&refertype=1&referid=99

srove rašė...

Tik neverk:))nes negraži paliksi:))
Žinok, aš tą nuorodą, kur buvai atsiuntus įmečiau jai, tai sakė tuščias langelis, gal koks trigdis laikinas buvo, ar laikinai neturėjo, tai tuoj vėl bus užsakyta, ačiū tau!!!

aguonele rašė...

Pamiršau paminėti, jog visą užsakymą gavau :)

srove rašė...

Tuoj ir aš gausiu:), o čia radau nusipirkti salykliniu miltų duonai, tai dabar kai kepiau įmaišiau 30gr.jų vietoj paprastų miltų, duona gavosi daug tamsesnė ir turi visiškai kitokį skonį ir kvapą.Šita porcija duonos man išlipa iš kildinimo krepšelio, bet turbūt jų visokių dydžių yra.